Mededelingen

 
 
LET OP,GEEN DIENSTREGELING OP:
 
Nieuwjaarsdag, Carnavalszaterdag , 2e Paasdag,  Koningdag  , Hemelvaartdag, 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag.
 
 
Informatie op 06-33107069
 
 
 
 ========================================================================
 
Bij calamiteiten (bijvoorbeeld: slechte weersomstandigheden en of stakingen) kan men gratis contact opnemen met de klantenservice van Arriva onder nummer 0800-0200096.
 
================================================================
 
Bij eventuele klachten of andere op- of aanmerkingen kunt u zich via een e-mail melden bij onze voorzitter Jack Foesenek (zie website)
 
=================================================================
 
 

 REIZEN MET DE BUURTBUS 216 

  

Als geldige vervoerbewijzen in de Buurtbus geaccepteerd:

- Vervoerkaart + betalingsbewijs

- OV-chipkaarten

 

Een Persoonlijke OV-chipkaart biedt meer voordelen dan een Anonieme OV-chipkaart, zoals:

* 34% leeftijdskorting voor kinderen (4 t.m 11 jaar) , jongeren van 12 t/m 18 jaar en 65-plussers (alleen in Brabant)

* er kunnen reisproducten op worden gezet zoals de 40% Dalkorting en Jeugdabonnement

40% Dalkorting

Voor € 11,70 uur per jaar reist u in alle bussen in Brabant met 40% korting tijdens de daluren. Dat is op werkdagen na 9.00 uur en in het weekend

en op nationale feestdagen de gehele dag. De Dalkorting wordt automatisch gecombineerd met eventuele leeftijdskorting (34%), waardoor de korting voor

de jeugd 4 t/m 18 jaar en 65-plussers oploopt tot ongeveer 60%.

 

LET OP !!!!!!

Er kan controle komen op het gebruik van de juiste kaarten en geldigheid. Bij het reizen zonder geldig vervoerbewijs zal door de controleur/toezichthouder een boete worden opgelegd. Chauffeurs op de Buurtbus zijn niet verantwoordelijk te houden voor het gebruik van een onjuist of ongeldig vervoerbewijs.

 

Vergeet niet in- en uit te checken, geef door handopsteken aan dat u mee wilt rijden en geef tijdig aan wanneer u in- en uit wil stappen ( Instappen door bijvoorbeeld handopsteken)

Het ten onrechte afgeboekte bedrag kunt u terugvragen via www.uitcheckgemist.nl.

 

Voor eventuele nadere informatie kunt U terecht bij:

 ARRIVA                       : 0900 202 20 22 (€ 0,10 per minuut of www.arriva.nl

 

====================================================================

 

Nieuwe vertrektijden vanaf 16 december 2019

Op Werkdagen (maandag t/m vrijdag) vertrekt de buurtbus vanuit Velsgoed (Fietsbrug) voor de eerste keer om 07.31 uur via Markt, Haverdijk, Middenweg, Vianendreef, Zanddreef, Lange Brugstraat Etten-Leur, van Bergenplein, Concordialaan, Plantijnlaan, Het Anbarg, NS Station Etten-Leur naar Winkelcentrum Etten-Leur. Vervolgens om het uur. Laatstelijk om 17.31 uur naar het Centrum Etten-Leur.

 

Op Zaterdag vertrekt de buurtbus vanuit Velsgoed (Fietsbrug) om 09.31 uur via Beeksestraat, Markt, Haverdijk, Middenweg, Vaandelstraat enz. richting Centrum Etten-Leur. Laatste vertrek: 16.31 uur.

 

LET OP : I.V.M. DE CORONA-CRISIS RIJDT ER GEEN BUURTBUS

 

M.I.V. 1 MAART 2021 IS DE BUURTBUS WEER GAAN RIJDEN MEER VANAF 12 MAART 2020

 

***********************************************************************************************************************************************

RABOBANK CLUBSUPORT 2020

Ook dit jaar doet de Buurtbus 216 weer meer aan de RABO CLUBKASCAMPGANE. Als uw lid bent van de RABO-bank kunt u vanaf 5 oktober tot 25 oktober stemmen op uw favoriete club, dus ook op de Buurtbus Prinsenbeek. U mag maximaal 2 stemmen op één vereniging of stichting uitbrengen en nog 3 stemmen op andere verenigingen of stichtingen. Hoe meer stemmen we krijgen, hoe hoger het bedrag dat we van de RABO-bank mogen ontvangen. Bent u nog geen lid van de RABO-bank maar heeft u wel een bankrekening bij deze bank, dan kunt u dit lidmaatschap geheel gratis aanvragen via de website van de RABObank. Doe dit zo spoedig mogelijk.

 

 

Vrijwilligers buurtbus

Vrijwilligers buurtbus Prinsenbeek 216 voorzien in behoefte


De Buurtbus tussen Prinsenbeek (Fietsbrug) en winkelcentrum Etten-Leur bestaat op 15 november 2012 precies 5 jaar en heeft in die periode zijn bestaansrecht bewezen. Sterker nog: het is een doorslaand succes. Jaarlijks maken zo'n 13.000 passagiers gebruik van deze buurtbus en zijn laaiend enthousiast.
De vrijwilligersclub, bestaande uit 18 mannelijke personen, rijdt met een busje van Arriva op de oude lijn 116. In totaal doen zij 19 haltes aan, dus dat is best doorwerken. Zeker omdat zij tussentijds op de route ook nog wel eens stoppen, voor iemand die slecht ter been is en helpen iedereen met in- en uitstappen, die een rollator heeft.
Puntje van kritiek is de krappe dienstregeling, zoals die door de Provincie Noord-Brabant is vastgesteld. Wij zouden eigenlijk wel wat meer ruimte willen hebben.
Voorzitter Jack Foesenek raakt niet uitgepraat over de mooie kanten van de Buurtbus, zoals de vriendelijk passagiers. "Iedereen bedankt ons bij het uitstappen, van ouderen tot scholieren".
 
De Buurtbus rijdt 6 dagen per week, van maandag tot en met zaterdag, elk uur tussen 07.00 uur tot 19.00 uur. In de winter zijn er op doordeweekse dagen extra bussen voor scholieren.
Anders is het 's-ochtens en aan het eind van de middag veel te druk. Er kunnen namelijk maar 8 mensen meerijden. Maar er zijn ook rustige perioden. Dan ontstaan vaak hele gesprekken tussen passagiers en chauffeur. Mensen willen hun verhaal kwijt. Soms lijken we wel sociale werkers. Het zijn vooral vrouwen, ouderen en scholieren die van de Buurtbus gebruik maken.
Vanaf januari 2013 gaat de Buurtbus Prinsenbeek werken met de OV-chipkaart. De bus is eigendom van Veolia. Vanaf 14-12-2014 van Arriva.
De vrijwilligersvereniging krijgt subsidie en heeft reclame-inkomsten. Van dat geld krijgen de vrijwilligers dienstkleding en worden er ook extraatjes van betaald.
In Café-Zaal 't Veehandelshuis hebben de vrijwilligers het eerste lustrum gevierd.
Inmiddels hebben er mutaties plaatsgevonden onder de vrijwilligers en is de aanvangsroute en eindroute vanuit en naar Prinsenbeek gewijzigd.