NIEUWE BUS

Na 16 jaar was het hoog tijd voor het vervangen van de bus door een nieuwe. Dat stond twee jaar geleden al op de planning maar door corona en andere toestanden in de wereld was toen een enorme vertraging op de levering van onderdelen ontstaan.

Half januari was het eindelijk zo ver: de nieuwe bus is geleverd en in gebruik genomen. Daarbij is ook het systeem van inchecken en betalen vernieuwd; dat is nu gelijk aan dat van de grote lijnbussen. Dat betekent o.a. dat inchecken nu ook mogelijk is met een betaalpas en telefoon. Dat is vooral prettig voor reizigers die slechts incidenteel instappen en geen OV-chipkaart bezitten. Zij moesten in de vorige buurtbus nog een (duur) ritten- of dagkaartje kopen.

Ook de nieuwe bus heeft acht zitplaatsen, maar die zijn anders verdeeld: aan iedere zijde van de bus vier stoelen achter elkaar.